Hoor jij dit ook vaak van je leerlingen?

Gymles quote
Beweging in het onderwijs
Bewegingsonderwijs

Het is belangrijk om te bewegen.

Bewegingsonderwijs stelt, naast de twee uur gymles in de week van groep 3-8, leerlingen in staat om later zelf keuzes te maken in bewegen. Het doel is om basisvaardigheden op gebied van motoriek aan te leren, samen te werken en eigen grenzen te kunnen inschatten. Het leert de leerlingen vertrouwen te krijgen en laat ze ontdekken wat leuk is.

 

Subsidieregeling Impuls en Innovatie bewegingsonderwijs onderwijs

Procesbegeleider nodig?

Bijvoorbeeld om te kijken hoe uw school/bestuur de vereiste uren bewegingsonderwijs (of meer) op een duurzame wijze gerealiseerd kan worden

of kijkt naar mogelijkheden om kinderen meer te laten bewegen in en om de school?

Dan staat Beweeginspiratie ook voor u klaar!

Met mijn ervaring als docente en coördinator bewegingsonderwijs ben ik sinds 2018 ook projectleider Bewegend leren / Dynamische schooldag in Westland op het basisonderwijs en ook op het voortgezet onderwijs (pilot). 
Van beweging in de gymzaal naar meer bewegen in en om de school is mijn passie.
Leerkrachten trainen om bewegen op een laagdrempelige en praktische manier in de schooldag/lessen te brengen vind ik erg leuk.
Met als doel motivatie, plezier, betrokkenheid en concentratie te verhogen. Door beweging aan de lessen toe te voegen ervaren leerlingen de les als spel en dat terwijl het al geplande lesdoel gehanteerd blijft. Wie wil dat nou niet?
Leerlingen blij en leerkrachten blij 😃
 

Graag help ik je op weg om ook op jouw school meer beweging te krijgen en te houden!

 

Neem contact op

Het werken op diverse scholen in Westland heeft mij een brede kijk in

onderwijsland gegeven. Bewegen zichtbaar maken en houden!

Door mijn functie als vakleerkracht bewegingsonderwijs heb ik 16 jaar ervaring in het organiseren van:

Sportdagen, sporttoernooien, schoolkamp, naschoolse activiteiten en ook advies geven bij het bouwen van een nieuwe school, gymzaal, schoolplein. Daarnaast gaf ik advies over bewegend leren (en materialen) in en om de school.

Door mijn functie als coördinator bewegingsonderwijs heb ik 9 jaar ervaring met:

Een professionele vakgroep van 17 basisscholen, het implementeren van collegiale consultatie, IPads in de gymzaal, adviseren bij vacatures, sollicitatiegesprekken, netwerken met regionale en landelijke KVLO, samenwerking met schooldirecties en adviseren voor materiaal- en beleidskeuzes.

Sinds 2019 werken de vakgroepen bewegingsonderwijs in Westland samen mede dankzij mijn inzet. Een fantastische professionalisering voor bewegingsonderwijs met ongeveer 40 basisscholen.
Wil je meer weten over trainingen die passen bij bewegen in en om de school?

Kijk hier voor het aanbod

Wil je liever een plan op maat? Ook geen probleem! Stuur een bericht